باز کردن در برگه جدیددانلود اسلاید
خواص دارویی متعدد زیره سبز.
عمل محرک گوارشی
در زمینه استفاده از دانههای زیره سبز کوهی در درمانهای خانگی و طب سنتی برای کمک به هضم غذا، یک مطالعه حیوانی بررسی کرده است که آیا این دانهها بر روی آنزیمهای گوارشی اثر تحریکی دارند یا خیر.
تأثیر دانههای زیره بر روی آنزیمهای گوارشی پانکراس موش صحرایی و مخاط روده بهویژه در نتیجه مصرف مداوم رژیم غذایی و تجویز خوراکی منفرد مورد بررسی قرار گرفته است .
پتانسیلهای شیمیایی پیشگیری از سرطان زیره سبز 2.5 و 5 درصدی در برابر تومورزایی ناشی از بنزو پیرن در پیشمعده و تومورزایی ناشی از 3 متیل کولانترن (MCA) در دهانه رحم در موشها مورد ارزیابی قرار گرفت.
زیره سبز باعث مهار قابل توجه تومور معده می شود.
اثر بر روی آنزیمهای فاز I و فاز II متابولیزهکننده سرطانزا/کسنوبیوتیک، آنزیمهای آنتیاکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدی در کبد نیز مورد بررسی قرار گرفت.
سیتوکروم P450 و سیتوکروم b5 به طور قابل توجهی توسط زیره غذایی افزایش یافتند.
فاز دوم آنزیم گلوتاتیون-S-ترانسفراز (GST) توسط زیره افزایش یافت، در حالی که فعالیت های خاص سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز به طور قابل توجهی افزایش یافت.
پراکسیداسیون لیپیدی توسط زیره مهار شد، که نشان میدهد پتانسیل شیمیایی پیشگیری از سرطان زیره کوهی کرمان را میتوان به توانایی آن در تعدیل متابولیسم سرطانزا نسبت داد.
- منابع:
- تبلیغات:
بدون دیدگاه